dirigent Torodd Wigum

"Torodd Wigum did a superb job. He is also a delightful person to work with"
Steve Reich, composer

Torodd Wigum er født i Trondheim i 1970. Han er for tiden engasjert som Husdirigent i Trondheim Symfoniorkester og Kunstnerisk leder for Trondheim Sinfonietta. Fra januar 2007 til august 2009 var Wigum assistentdirigent i Bergen Filharmoniske Orkester, en ordning som var den første i sitt slag i Norge, og i 2010 og 2011 var han engasjert som Husdirigent i Stavanger Symfoniorkester. Han har også vært assistent for den legendariske dirigenten Neeme Järvi både i Bergen og Tallinn, Estland.

Sesongen 2014-15 inneholder reengasjementer med Bergen Filharmoniske Orkester, Trondheim Symfoniorkester, Stavanger Symfoniorkester, Kristiansand Symfoniorkester og Kringkastingsorkesteret, i tillegg til oppdrag med Island Symfoniorkester og Estlands Nasjonale Symfoniorkester.

Sin utdannelse har Torodd Wigum fra Trøndelag Musikkonservatoruim og Norges Musikkhøgskole med bratsj som hovedinstrument. Han var ansatt som solo-bratsjist i Trondheim Symfoniorkester i årene 1994-2000, og han har i en årrekke vært et sentralt medlem av kammerorkesteret TrondheimSolistene.

[Choose English text]